Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Genezen van homofilie' niet meer vergoed

  •  
05-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naamloos.jpg
Zorgverzekeraars hoeven de omstreden homotherapie van de christelijke instelling Different niet meer te vergoeden
De omstreden homotherapie die door de christelijke instelling Different wordt aangeboden, hoeft niet meer vergoed te worden door zorgverzekeraars. Dat schrijft minister Edith Schippers (VVD) aan de Tweede Kamer. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is er geen sprake van een psychiatrische stoornis bij mensen die om religieuze redenen problemen hebben met hun geaardheid.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzocht de zaak nadat Different in januari in opspraak raakte door een artikel in Trouw. Medische organisaties beklaagden zich dat ze een therapie moesten vergoeden waarbij homo’s zouden leren hun ‘zondige’ aard te onderdrukken. Volgens de IGZ moet wie om geloofsredenen problemen heeft met zijn aard niet in behandeling, maar op zoek naar pastorale hulp.
Different ontkent overigens te helpen homogevoelens te onderdrukken. De behandeling zou gericht zijn op het bieden van hulp bij psychische problemen die voortkomen uit onderzekerheid vanwege de seksuele identiteit.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.