Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Genoeg handtekeningen binnen voor referendum over Sleepwet

  •  
09-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
33454324355_3d5a5eb057_k
De petitie om een referendum over de Sleepwet te houden heeft de benodigde 300.000 handtekeningen binnen. Dat melden de initiatiefnemers van de actie. Hoogstwaarschijnlijk mag Nederland nu op korte termijn naar de stembus voor een raadgevend referendum over de wet die geheime diensten toestaat op grote schaal achteloze gebruikers af te tappen.
De handtekeningenactie was een initiatief van een groep studenten uit Amsterdam. Wat hen betreft krijgen geheime diensten AIVD en MIVD met de nieuwe wet te veel bevoegdheden. Niet alleen mogen onder de nieuwe wet verdachten worden afgeluisterd of wordt hun internetverkeer gevolgd, ook de gegevens van talloze onschuldige burgers wordt daarin meegenomen.
Als er inderdaad een referendum komt, is het de tweede keer dat Nederland zo’n referendum krijgt. De uitslag ervan is niet bindend, het parlement kiest zelf of het de uitslag volgt of niet. In het vorige geval, het Oekraïnereferendum, gebeurde dat niet.
Bron: RTL Z / cc-foto: Dennis M2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.