Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

George Clooney gearresteerd bij demonstratie

  •  
16-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GeorgeClooney2
Acteur aangehouden bij de Soedanese ambassade waar hij protesteerde tegen de oorlogsmisdaden die gepleegd zijn in Darfoer... Update: Acteur inmiddels vrijgelaten
George Clooney is vanochtend aangehouden bij een demonstratie voor de ambassade van Soedan in Washington DC. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Leden van de Amerikaanse geheime dienst sloegen de acteur in de boeien en namen hem mee.
Update: 
Clooney is inmiddels weer vrijgelaten. Hij noemde zijn arrestatie onder meer ‘vernederend’.
Eerder:
Clooney zei gisteren tijdens een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat gezegd dat de VS een hardere positie moeten innemen jegens president Omar al-Bashir en twee andere Soedanese hoogwaardigheidsbekleders, die worden gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag wegens oorlogsmisdaden in Darfur.  Hij herhaalde zijn oproep in een interview met France24.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.