53

‘Geplande huurexplosie onacceptabel’

SP-Kamerlid Sadet Karabulut: De huurder mag geen melkkoe zijn

Woningcorporaties willen voor nieuwe huurders de huurprijs met gemiddeld zo’n 14 procent verhogen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Woonbond. De SP noemt deze “huurexplosie onaccaptabel”. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut zal hierover mondelinge vragen stellen aan de minister van VROM.

Karabulut zegt op de website van de SP:

“Nu al zijn huurders ruim 10 procent meer van hun inkomen aan woonuitgaven kwijt, dan eigenwoningbezitters. Door de opgelegde winstbelasting en Vogelaarheffing zet de minister corporaties tot dit onverantwoorde gedrag aan. De huurder mag geen melkkoe zijn.”

Corporaties moeten veel van hun kapitaal aan het Rijk afdragen via de Vogelaarheffing en de winstbelasting. Veel corporaties kampen hierdoor met te lage kasstromen en verkopen sociale huurwoningen of verhogen de huren.

Karabulut: “Dat is het paard achter de wagen spannen. De corporaties hebben als taak betaalbare woningen te bouwen en te verhuren. Het massaal verhogen van de huren en het verkopen van huurwoningen is de afbraak van onze sociale volkshuisvesting en brengt duizenden gezinnen in de problemen. De woningnood zal op deze manier alleen maar groter worden. Dat mogen we niet laten gebeuren.”

Geef een reactie

Laatste reacties (53)