Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gerdi Verbeet blijft Kamervoorzitter

  •  
22-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
180 keer bekeken
  •  
ANP-GerdiVerbeet300.jpg

Verbeet (PvdA) werd herkozen door de nieuwe Tweede Kamer. Zij kreeg 94 van de 148 uitgebrachte stemmen. Haar enige tegenstrever was VVD'er Charlie Aptroot

Gerdi Verbeet (PvdA) blijft voorzitter van de Tweede Kamer. Ze werd dinsdag door de Kamer herkozen. Verbeet kreeg 94 van de 148 uitgebrachte stemmen.
Verbeets enige tegenstrever was VVD’er Charlie Aptroot. Hij stelde zich maandag officieel kandidaat. Hij kreeg 54 stemmen. “Je hebt niet gewonnen, daar kan ik ook niks aan doen. Ik moet er geloof ik een punt achter zetten nu”, zei Verbeet toen ze weer in de voorzittersstoel zat.
Gerardina Alida Verbeet, geboren in Amsterdam in 1951, komt uit een “heel politiek bewust gezin”. Ze wijst graag op haar moeder die in 1946 direct lid was geworden van de nieuw opgerichte PvdA. Zij noemt haar moeder een “doorbraaksocialist” en al heel jong ambieerde ze zelf een politieke topfunctie.
Lees meer bij de Volkskrant

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.