Laatste update 21:48
41

Gesprekken met FBI-directeur Comey toch niet opgenomen, zegt Trump

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten beschikt niet over geluidsopnames van gesprekken met de voormalig FBI-directeur James Comey. Dat twitterde hij eerder vanavond. Hij stelde dat “met al die elektronische bewaking en het illegaal lekken van informatie heb ik geen idee of er opnames zijn van ons gesprek. Ik heb dergelijke opnames niet gemaakt en beschik er ook niet over.”

Trump maakt hiermee een einde aan speculaties over het bestaan van deze opnames. Die speculaties begon hij overigens zelf. Nadat hij Comey vorige maand had ontslagen, twitterde hij dat er mogelijk geluidsopnames waren gemaakt van de gesprekken die hij had met Comey. Hij twitterde: “Comey moet hopen dat er geen ‘tapes’ zijn van onze conversaties voordat hij naar de pers gaat lekken”.

Tijdens een hoorzitting voor de inlichtingencommissie van de Senaat hoopte Comey dat de tapes bestonden, zodat ze openbaar konden worden gemaakt.

Een bron zei tegen persbureau Bloomberg dat Trump door te suggereren dat deze tapes bestonden, hij wilde voorkomen dat de voormalig FBI-directeur onwaarheden zou verspreiden.

 

Bron: ANP, Bloomberg

Geef een reactie

Laatste reacties (41)