Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gevaren verkoop KPN onderzocht

  •  
02-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kpn_300.jpg
Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft nog geen oordeel 
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof weet nog niet of de verkoop van telecomgigant KPN aan het het Mexicaanse América Móvil risico’s voor Nederland met zich meebrengt.
9240592986_3da0383ec4_z
In het Financieele Dagblad  (registratie verplicht) zegt Schoof:
De vraag die moet worden beantwoord is of in het kader van de nationale veiligheid aanvullende maatregelen moeten worden genomen die er in voorzien dat de publieke belangen geborgd kunnen worden. (…) Het is goed dat bij de verkoop de vraag van nationaal belang en nationale veiligheid op tafel ligt, dat was in het verleden wel anders. Daarbij is het overigens een te enge opvatting om te zeggen: als het nou maar in nationale handen is, dan is de nationale veiligheid ook gegarandeerd.
Volgens Schoof gaat het om een vitale infrastructuur met onderdelen als het netwerk voor hulp- en veiligheidsdiensten C2000, het noodnet en 112. Vrijdag blokkeerde de Stichting Preferente Aandelen KPN de verkoop aan de Mexicaanse telecomgigant met het oog op het maatschappelijk belang. Volgens Schoof staat zijn onderzoek los van die actie.
cc-foto: Jack Vliegendhart , KPN-kantoor in Rotterdam

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.