46

Gewapende demonstranten Michigan eisen einde lockdown

In de Amerikaanse staat Michigan zijn gewapende demonstranten donderdag het plaatselijke parlementsgebouw binnengedrongen. De demonstranten die deelnamen aan de American Patriot Rally, eisten dat de Democratische gouverneur Gretchen Whitmer een einde zou maken aan de lockdown.

De demonstranten probeerden een overleg over de coronamaatregelen te verstoren, maar werden tegengehouden door de politie. Anders dan de agenten die mondkapjes droegen, hadden de meeste demonstranten geen beschermingsmaatregelen getroffen. Ook hielden zij onvoldoende afstand.

Twee weken geleden riep president Trump op Twitter op tot de ‘bevrijding’ van enkele staten waar een lockdown geldt, waaronder Michigan. Verscheidene demonstranten droegen donderdag pro-Trump-teksten met zich mee. Ze vergeleken gouverneur Whitmer met Hitler. Ook was er een protestbord met de tekst: “Tirannen krijgen de strop”. Buiten het parlementsgebouw dansten twee jonge meisjes op een podium. Een van de meisjes droeg een blackface-masker.

Michigan is hard geraakt door de virusuitbraak. In de staat zijn tot nu toe meer dan 40.000 bevestigde besmettingen vastgesteld, ruim 3.700 mensen zijn aan Covid-19 overleden.

Geef een reactie

Laatste reacties (46)