Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Gewiste' Snapchat-foto's toch makkelijk terug te vinden

  •  
10-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2822 keer bekeken
  •  
Snapchat_bug.jpg
Jonge onderzoeker ontdekt dat applicatie die foto's na tien seconden zou verwijderen deze toch opslaat op de smartphone
Snapchat, een applicatie voor smartphones, slaat foto’s toch op. De app wordt veel gebruikt voor sexting, ofwel het versturen van gewaagde foto’s. Snapchat belooft namelijk dat deze tien seconden na het verzenden worden gedeletet. Maar dat gebeurt dus niet, zo ontdekte de jonge onderzoeker in de VS.
De website voor technologienieuws Techzine schrijft dat in december al een bug
werd ontdekking in de versie voor iOS, het besturingssysteem van Apple’s iPhone. Nu blijkt ook de Android-variant niet geheel waterdicht. Door middel van software waarmee data hersteld kan worden blijken foto’s te herstellen door simpelweg een toegevoegde ‘.NoMedia’-extensie te verwijderen uit de bestandsnaam, aldus Techzine.
“Ik was verrast dat niemand anders dit nog wereldkundig had gemaakt omdat het zo eenvoudig is,” zegt Richard Hickman die het mankement ontdekte, “Het kostte me een paar dagen om dit uit te vinden.” De vondst van deze methode zou volgens Hickman van grote waarde zijn bij het onderzoeken van echtscheidingen en vermiste tieners.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.