Laatste update 11 december 2016, 10:41
28

Doden en gewonden bij bomaanslag Istanbul

Update zondag 11 december, 10.30 uur:
De bomaanslag bij het Besiktas-stadion in Istanbul heeft aan zeker 38 mensen het leven gekost. Nog eens 155 mensen raakten ernstig gewond. Hoewel de aanslag nog niet is opgeëist, is het volgens vice-premier Kurtulmus de Koerdische PKK het werk van de Koerdische PKK. ‘Alles wijst in die richting. Dit is vooropgezet. Zodra het onderzoek klaar is komen we met een verklaring,’ aldus Kurtulmus tegen CNN Türk.

Update 22.30 uur:
Bij de bomaanslag in Istanbul zijn tenminste dertien mensen om het leven gekomen. Dat melden zowel persbureau Reuters als Turkse media. Naast de explosie van een autobom zou ook een zelfmoordenaar zich buiten het stadion hebben opgeblazen.

Zaterdag 21.30 uur:
Diverse mensen zijn vanavond gewond geraakt in Istanbul bij een bomaanslag naast het stadion van de voetbalclub Besiktas. De heftige explosie zou veroorzaakt zijn door een autobom en de oproerpolitie zou het doelwit zijn geweest. De politie heeft de omgeving van het stadion afgezet. De aanslag vond enkele uren na een wedstrijd van Besiktas tegen de Turkse club Bursaspor plaats.

Volgens de Turkse minister van binnenlandse zaken Suleyman Soyluvan zijn er minstens twintig mensen gewond geraakt. Op Twitter circuleren gruwelijke beelden van de grond buiten het stadion, die bezaaid is met politiehelmen. NOS-verslaggever Lucas Waagmeester is ter plaatse en meldt dat er lichaamsdelen op de grond liggen.

De tv-zender van voetbalclub Besiktas was op het moment van de aanslag live aan het uitzenden:

Afbeelding: screenshot Twittervideo

Geef een reactie

Laatste reacties (28)