12

Gezocht: nieuwe baas voor de UvA

Deze opmerkelijke advertentie prijkt vandaag in het Parool ... Medezeggenschapsraden zeggen vertrouwen in UvA-bestuur op

Het blijkt om een ludieke actie van de ASVA Studentenunie te gaan. Op dezelfde dag zeggen ook de medezeggenschapsraden het vertrouwen in het UvA-bestuur op.

Je hebt affiniteit met studenten en bent tevens begripvol. Je bent bereid de dialoog aan te gaan, staat in de profielschets.

Het blijkt te gaan om een ludieke actie van de ASVA Studentenunie, de belangenorganisatie voor studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De studenten plaatsten de advertentie na weken van protesten. Boven in de advertentie is het logo van de UvA te zien, onderin staat dat van de ASVA.

De huidige voorzitter van het College van Bestuur is Louise Gunning.

Update 19:36
De onrust binnen de UvA is bij lange na nog niet voorbij. Beide medezeggenschapsraden hebben het vertrouwen in het UvA-bestuur opgezegd, meldt de Volkskrant. De Centrale Studentenraad (CSR) en de Centrale Ondernemingsraad (COR) vinden dat het bestuur ‘niet langer in deze samenstelling kan aanblijven’. De voorzitter van de studentenunie zegt:

Het bestuur is niet creatief genoeg is geweest in het vinden van een oplossing om het Maagdenhuis terug te krijgen. Het CvB wilde na een mislukt akkoord een stok achter de deur, maar gebruikte deze meteen om te slaan. Dat was een foute keuze en daar moeten ze verantwoordelijkheid voor nemen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (12)