Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gezocht op sociale media: een stamceldonor match

  •  
08-08-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Stamceldonor.jpeg
Belgische vrouw zoekt op sociale media stamceldonor voor doodzieke man
Op de Facebook-pagina ‘Registreer je als STAM’ probeert de 23-jarige Silke Vander Putten een stamceldonor te vinden voor haar man waarbij Lymfeklierkanker is vastgesteld
Vorige maand stapte de Belgische Silke Vander Putten met haar vriend Jelle Vanderschueren in het huweijksbootje maar heel lang hebben ze niet kunnen genieten van hun wittebroodsweken. Vorige week kreeg het koppel te horen dat Jelle, die al drie jaar aan lymfeklierkanker lijdt, alleen nog gered kan worden door een stamceldonatie. Silke lanceerde daarom via Facebook een oproep in de hoop een perfecte match voor stamceldonatie te vinden, nu de tijd lijkt te dringen. Zij kreeg daarbij de steun van haar broer Jens en neef Franky Poelaert. 
Wereldwijde reacties  Inmiddels lijkt de oproep van Silke de hele wereld over te gaan. Jens en Franky laten aan de site HLB.BE weten:
In de Verenigde Staten hebben we al respons gekregen van het kankerfonds en nu hopen we ook in China binnen te geraken
Ondertussen telt de speciale Facebook-pagina al meer dan 15.000 leden, waarvan al enkele honderden zich al geregistreerd hebben als donor. ‘In twee dagen zijn we van 4.000 naar 15.000 gegaan en elk uur komen er nog tientallen leden bij’, zegt Franky Poleart. 
Silke
Netwerken Poleert is enorm blij met alle aandacht maar maakt zicht vooral ‘zorgen’ over de medische aspecten om deze particuliere actie van de grond te krijgen. 
Onze grootste bekommernis momenteel is het medische aspect en dit internationaal van de grond krijgen. We kunnen hiervoor rekenen op de medewerking van specialisten met netwerken in de grootste universiteiten in de wereld van Cambridge tot in de Verenigde Staten en Shanghai. Daar liggen voor ons de grootste kansen op succes en zo bereiken we een zeer groot deel van de wereldbevolking
Foto cc: HLN.BE

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.