Laatste update 12:52
26

Glanzende politieke carrière Moszkowicz voorbij

Na Bram Moszkowicz de advocaat behoort ook Bram Moszkowicz de politicus tot het verleden. Zijn politieke loopbaan, als voorman van VoorNederland (VNL) is officieel ten einde gekomen nu de partij hem aan de kant heeft gezet.

De partij van PVV-afvalligen zeggen in een interview in weekblad Elsevier hun vertrouwen in hem op. Partijvoorzitter Laurence Stassen, bestuurslid Johan Driessen en Tweede Kamerlid Joram van Klaveren vinden hem niet toegewijd genoeg en dus moet hij het veld ruimen.

Moszkowizc onderschatte volgens hen de zwaarte van het politieke werk. ‘Hij wilde de kool en de geit sparen.’ Het gevolg was volgens hen een slap aftreksel van het programma van deze rechtse partij. “Om politiek te slagen, moet je het ook echt willen. Bram wilde de politiek er een beetje bij doen”, aldus Stassen.

De drie VNL-bestuurders zeggen in het interview zich enorm in Moszkowizc te hebben vergist. De voormalig strafpleiter werd eerder door de tuchtraad van het tableau geschrapt omdat hij de belangen van de advocatuur heeft geschonden, onder meer door grote contante betalingen aan te nemen.

Update 13:00

Volgens Bram Moszkowicz zelf is hij niet uit de partij gezet maar ‘opgestapt’. In Elsevier licht hij toe waarom hij dat gedaan zou hebben. “Ik laat me niet gebruiken als een trekpop. Dankzij mij heeft de partij meer dan duizend leden binnengehaald”, aldus de oud-politicus.

Elsevier: VNL loost ‘disfunctionerende’ Bram Moszkowicz

Geef een reactie

Laatste reacties (26)