4

Goed volk deelt artikelen

Volkskrant gaat het experiment aan, papieren krant wordt online 100% deelbaar

Laurens Verhagen, online-hoofdredacteur van de Volkskrant, heeft laten weten dat de nieuwe site van de krant het delen van álle content centraal gaat stellen. Niet alleen de online verschenen artikelen worden deelbaar gemaakt, krantenabonnees zullen in te toekomst ook content uit de krant kunnen delen. ‘Abonnees zijn de beste ambassadeurs. Perfecte marketing’, aldus Verhagen op Twitter.

Het is nog niet duidelijk of andere titels van de Persgroep hun content ook deelbaar gaan maken.

Het online delen van content uit de krant is al langer onderwerp van discussie. De één vindt dat krantenartikelen alleen beschikbaar moeten zijn voor abonnees, terwijl anderen erop wijzen dat ook de papieren krant in zijn hoogtijdagen werd gedeeld.

Woensdag verscheen in de Volkskrant nog een opiniestuk van universitair docent Walther Ploos van Amstel die een rekening had gekregen van 261 euro voor het doorplaatsen van een artikel uit Trouw. Philippe Remarque, hoofdredacteur van de papieren Volkskrant, was er als de kippen bij om direct te laten weten dat het artikel niet over zijn krant gaat, maar over Trouw. 

Lees hier de tweets van Laurens Verhagen

Geef een reactie

Laatste reacties (4)