Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Goeree: Wachtlijst van 3 jaar voor Vijftig Tinten Grijs

  •  
26-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3464925586_b1448e4621_o.jpg
SM-roman grote hit in streng gelovige gemeenschap
Noem het sm voor lezers: dolgraag een boek willen lezen maar er niet aan mogen komen. Bij bibliotheken op het streng christelijke Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is een wachtlijst ingesteld voor de internationale bestseller Vijftig Tinten Grijs. Bijna 700 eilanders wachten op een kijkje in de door E.L. James geschetste sm-relatie tussen een jonge vrouw en een puissant rijke zakenman.
Update: Het bericht blijkt niet te kloppen. Check dit artikel op Joop
De bibliotheken op het eiland beschikken over twaalf exemplaren die allemaal permanent uitgeleend zijn. Bij een gemiddelde uitleentermijn van drie weken betekent het dat de laatste op de wachtlijst het boek pas over drie jaar kan lenen, schrijft het AD. Bij de boekhandels wordt het boek ook gretig verkocht.
Volgens predikant Silvis van de Exoduskerk in Sommelsdijk is de belangstelling logisch: “Seks hoort bij het leven, er worden nog steeds kinderen geboren.” Bij de laatste verkiezingen, vorige week woensdag, eindigde de SGP veruit als grootste partij op het eiland dat nu één gemeente vormt.
cc-foto: Neets & Dree

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.