Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Golf van faillissementen raast over bouwsector

  •  
24-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_bouw_ijburg_Mooste_300
Massaontslag zal volgen
1500 Bouwbedrijven gingen dit jaar al over de kop. Dat is een stijging van veertig procent, schrijft het AD vrijdag op basis van cijfers van Faillissementsdossier.nl. Bouwend Nederland en Aannemersfederatie Nederland vrezen dat het einde nog niet in zicht is. Vakbond CNV voorziet massaontslagen. Het Economisch Instituut voor de Bouw is ook somber gestemd.
Al sinds het uitbreken van de crisis in 2008 gaat het slecht met de bouw, schrijft het AD. Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekende onlangs dat een recordaantal mensen werkzaam in de bouwsector dit jaar al zijn baan verloor: 14.000 mensen, een stijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar.
CNV Vakmensen, Bouwend Nederland en Aannemersfederatie Nederland willen dat politiek Den Haag met stevige investeringsmaatregelen komt om de bouwsector uit het slop te trekken.
Bestuurder Gijs Lokhorst van CNV Vakmensen:
Overal is het werk stil komen te liggen. Corporaties, overheden en banken houden de hand op de knip, waardoor nieuwbouwplannen voor woningen, kantoorpanden, winkels, scholen en ziekenhuizen in de ijskast zijn gezet. Dat heeft gevolgen voor iedereen die met de bouw te maken heeft: van installateurs, metselaars en architecten tot kozijnenfabrikanten en keukenboeren. Ik vrees voor hun banen.
Foto-cc: Mooste
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.