Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Google lanceert plannen voor 'magische' bril

  •  
04-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] 'Project Glass' brengt communiceren 2.0 naar een geheel nieuw niveau
Het leek even een 1 april grap, maar dat is het niet. Google heeft een nieuw project gepresenteerd genaamd ‘Project Glass’, waarin het onwaarschijnlijke waarschijnlijk wordt. Een aantal medewerkers van Google X is al geruime tijd bezig een bril te ontwikkelen waarin een ‘Heads Up Display’ is geïntegreerd. In de video wordt een voorbeeld getoond van de mogelijkheden met zo’n bril. De man ontvangt meldingen van een te late metro, maakt een routebeschrijving, maakt foto’s, bekijkt de agenda voor zijn dag en videobelt zijn vriendin. De video toont de mogelijkheden, maar is niet daadwerkelijke bril in actie.
Op het eigen sociale netwerk heeft Google Project Glass officieel aangekondigd. Op de pagina kan met terecht voor discussie over de mogelijkheden en kan Google de nodige feedback verzamelen.
Een aantal medewerkers van Google hebben prototypes meegekregen om uit te proberen. Zij zullen hun verhalen en ervaringen op de pagina delen.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.