Laatste update 17:59
11

Google stuurt wannabe jihadi’s naar antiradicaliseringssites

Google is van plan om mensen die extremistisch gerelateerde zoekwoorden invullen door te verwijzen naar antiradicaliseringssites. Het is een project dat in samenwerking met het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken en sociale media Facebook en Twitter gedaan wordt. Dat meldt the Guardian.

Anthony House, topman bij Google vindt dat mensen die dergelijke gewelddadige informatie zoeken daar niet terecht zouden moeten komen.

Mensen die zich geïsoleerd voelen en online gaan moeten een gemeenschap van hoop vinden, niet een gemeenschap van geweld

Extremistische groeperingen zoals IS verspreiden hun propagandistische boodschappen vaak via het internet. Een groot deel van geradicaliseerde mensen is online in contact gekomen met terreurgroepen.

Ook verwijdert de zoekmachine video’s met extremistische boodschappen. In 2014 waren het er maar liefst 14 miljoen. Daarbij zal Google geld verstrekken aan antiradicaliseringssites en ngo’s om ervoor te zorgen dat hun websites bovenaan de zoekresultaten komen te staan.

Google, Twitter en Facebook zetten allen mensen in om ongepaste en extremistische inhoud op te sporen.

cc foto: Patrick Barry

Geef een reactie

Laatste reacties (11)