16

Gordon Brown kondigt aftreden aan

Brown blijft voor de duur van coalitiebesprekingen aan als premier... Als leider van Labour tot het partijcongres in september... Zijn vertrek maakt de weg vrij voor coalitiebesprekingen met de Liberal Democrats... Video: Brown neemt verantwoordelijkheid voor verlies verkiezingen

Gordon Brown stapt in september op als premier van Groot-Brittannië. Dat heeft hij gezegd in een verklaring op Downing Street 10. In september is het partijcongres van Labour.


Brown blijft voorlopig aan als premier, tijdens de coalitiebesprekingen. Brown zei verder dat hij met Nick Clegg van de Liberaal Democraten overeen is gekomen om te gaan praten over een coalitie. Dat meldt NOS.

De Lib Dems praten tot nu toe officieel alleen met de Conservatieven, die vorige week de verkiezingen wonnen. Met zijn aftreden lijkt Brown een belangrijk obstakel voor samenwerking met de liberalen uit de weg te willen ruimen. De Lib Dems hadden al voor de verkiezingen van vorige week gesteld dat zij niet wilden regeren met Labour zolang Brown leider is, zo schrijft Trouw.

Brown heeft zijn partij gevraagd de procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter op te starten. Hij zei te verwachten dat hij rond het jaarlijkse partijcongres van Labour eind september zal zijn vervangen.

Lees meer bij de BBC

Geef een reactie

Laatste reacties (16)