9

&… ‘Gordon Gekko’ helpt FBI Wall Street-boeven te pakken

Michael Dougles wijst op het gevaar van echte Gordon Gekko's… Na kroketten en schoenen nu ook mobieltjes uit de automaat… Gingrich's twitter-poging eindigt in #fail

Ander nieuws van vandaag


Michael Douglas speelde in 1987 de beroemde rol van Gordon Gekko in de film Wall Street. Nu, 25 jaar later, bewijst Douglas de FBI een dienst door te wijzen op inhalige en frauderende investeerders. De FBI hoopt met behulp van het filmpje handel met voorkennis en fraude beter aan te kunnen pakken. (NRC)

Different, de christelijke zorginstelling die therapie geeft aan homoseksuele gelovigen, moet haar website aanpassen. Dat heeft minister Schippers besloten. Ook moet Different een gedragscode invoeren waarin ‘de bejegening van cliënten aan bode komt’. Wat er exact aan de website moet veranderen is niet duidelijk. (Volkskrant)

De Republikeinse presidentskandidaat Newt Gingrich dacht president Barack Obama slim af te zijn door ook het sociale medium Twitter te gebruiken. Hij riep twitteraars op hun frustraties te delen over de hoge benzineprijzen, en deze tweets te voorzien van de hashtag #250gas. Maar helaas voor Gingrich is Obama, of in ieder geval zijn campagneleiders, gewiekster. Obama’s team kocht de zoekterm op, met als gevolg dat Obama’s tweet ‘slechts één onderdeel uit ons energieplan: verklein de afhankelijkheid van buitenlandse olie’ verscheen hierdoor boven alle andere tweets. (Volkskrant)

Binnenkort wordt het archief van het sociale medium Twitter openbaar. Bedrijven die oude tweets willen gebruiken voor marktonderzoek kunnen hier dan gebruik van maken. Bedrijven kunnen tot maximaal twee jaar terug zoeken naar berichten. (BBC)

Wat kroketten, spandoeken en schoenen met elkaar te maken hebben? Wel, je kunt ze allemaal uit een automaat ‘trekken’. Vanaf heden heeft de mobiele telefoon zich ook toegevoegd aan dit rijtje. Op Schiphol Plaza is de automaat te vinden. (Volkskrant)

Geef een reactie

Laatste reacties (9)