77

Graaiende ING-bankier: ‘Ik ben moedig’

Topman van door staat geredde bank moet zien rond te komen van 1,6 miljoen

ING-topman Ralph Hamers verdedigt zijn loonsverhoging van bijna 30 procent, omdat het loon onder de streep uiteindelijk 20 procent minder is dan hem ooit is beloofd. ‘Het getuigt juist van moed dat ik een verlaging van 20 procent accepteer’

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers reageert Hamers voor het eerst op de beloningsdiscussie bij ING en ABN Amro. Het vaste salaris van de ING-topman stijgt dit jaar met 360.000 euro van 1,27 miljoen euro naar 1,63 miljoen euro. 

‘ING is een internationaal bedrijf’ 
De raad van bestuur van ABN Amro, op bestuursvoorzitter Gerrit Zalm na, kreeg een loonsverhoging van bijna 20 procent, maar gaf die uiteindelijk terug na een storm van kritiek. 

Bij ING zijn ze niet van plan om afstand te doen van de loonsverhoging. ‘ING is een internationaal bedrijf waar we ook internationale mensen voor nodig hebben,“ zegt Hamers.’ Dus moeten we ook goed kijken naar wat er betaald wordt in andere omgevingen.

Emotionele discussie 

ING-topman Hamers noemt de beloningsdiscussie in Nederland een emotionele discussie die niet makkelijk op te lossen is. Maar er is volgens de topman wel degelijk iets veranderd sinds de crisis. ‘De totale compensatie voor de top van de bank is nu 5 procent lager dan voor de crisis.’

Hij benadrukt dat hij niet zelf over de loonsverhoging beslist, dat doet de raad van commissarissen.

Vakbond CNV

De vakbond CNV heeft nog niet gereageerd op de recente uitspraak van de ING-topman maar waren eerder wel ziedend over de aangekondigde loonsverhoging van de top van ING.’De top van ING en Nationale Nederlanden zichzelf weer ouderwets goed beloont’ enn noemden de maatregel ‘schaamteloos’. De graaicultuur lijkt terug van weggeweest aldus de CNV.

NOS.nl: 
ING-topman: loonsverhoging getuigt van moed

Geef een reactie

Laatste reacties (77)