56

Granaten vallen op rampplek MH17

Nederlands team vervolgt onderzoekt ... Nog onduidelijk of het gaat om een gerichte actie of afzwaaiers

Op de plek waar het Nederlandse team onderzoek doet naar de neergeschoten MH17 zijn vandaag ook granaten ingeslagen. Nog onduidelijk is of deze gericht gegooid waren op per ongeluk op de rampplek terecht zijn gekomen.

Pro-Russische separatisten ontkennen de betrokkenheid. Vooralsnog zullen de onderzoekers hun werk vervolgen. Rutte benadrukte vrijdag nog dat de veiligheidssituatie op de rampplek riskant is.

Zaterdag zijn er ook weer menselijke resten gevonden in het gebied en hoogst waarschijnlijk zal er morgen weer een vlucht plaatsvinden van Charkov naar Nederland. Deze kisten krijgen hetzelfde ceremonieel en behandeling als eerdere vondsten.

NOS verslaggever Gert-Jan Dennekamp zegt dat veel mensen het gebied waar brokstukken van de MH17 liggen ontvluchten.

Die vinden het niet meer veilig. Zij zeggen dat de gevechten intensiveren als de OVSE en Nederlandse onderzoekers vertrokken zijn. Dus blijkbaar gaat met name in de avond en nacht de strijd in alle hevigheid verder.

Morgen is het weer de bedoeling dat het Nederlandse team weer naar de rampplek gaat. “De OVSE zegt dat ze er vertrouwen in hebben. Het is de derde keer dat ze via deze route het gebied in rijden en dat het langs die route rustig blijft. Dat is de afgelopen dagen het geval geweest en de OVSE vertrouwt erop dat het ook de komende periode zo zal zijn.”

NOS: Granaten slaan in bij team MH17

Geef een reactie

Laatste reacties (56)