Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace bezet Shell-kantoor

  •  
13-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
demoshellgreenpeace.jpg
Update: Greenpeace-directrice opgepakt... Actie gericht tegen boringen in het Noordpool-gebied inmiddels beëindigd
Onder leiding van Greenpeace-directeur Sylvia Borren voert Greenpeace actie bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Meer dan zeventig actievoerders blokkeerden vanmorgen een tijd lang de toegang tot het hoofdkantoor in Den Haag, terwijl Borren haar intrek heeft genomen in de directiekamer van voormalig CEO Peter Voser.
Update 13.7 20.45
Sylvia Borren, Greepeace-directrice, is vrijdag tijdens de actie aangehouden door de politie. In totaal zijn 13 activisten aangehouden, aldus Greenpeace. In de loop van de dag zijn ze weer vrijgelaten. De actie is hiermee beëindigd.
Borren nodigt de CEO van Shell wel uit om met haar in debat te gaan. Op de website verklaart Borren :
Veel Nederlanders zijn zich onvoldoende bewust van de gevaren van klimaatverandering en van de olieboringen van Shell voor de Noordpool. Dat bewustzijn creëert Greenpeace door middel van acties, zoals vandaag in Den Haag, maar ook door middel van debat. Ik hoop dat Voser en Benschop deze uitdaging aannemen.”
Negen klimmers hangen aan het dak, waar zij de logo’s van Shell vervangen voor logo’s in de vorm van een halve ijsbeer en een halve schelp. Ook wordt er een spandoek bevestigd met de tekst “Stop Shell, Save the Arctic.” De Greenpeace-actie vindt plaats, omdat Shell later deze maand gaat beginnen met olieboringen in het Noordpool-gebied. Borren: 
Shell presenteert zich als een milieubewuste oliemaatschappij. Maar in werkelijkheid investeert het bedrijf in riskante projecten om de laatste druppels olie uit de aarde te persen. De geplande olieboringen kunnen desastreus uitpakken voor het kwetsbare Noordpoolgebied. Ik besluit daarom als nieuwe directeur dat Shell direct stopt met zijn gevaarlijke plannen en zijn miljardenwinsten gaat steken in schone energiebronnen als wind, zon en waterkracht.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.