31

Greenpeace verstoort Belgische Grand Prix

Activisten demonstreren tegen olieboringen door Shell in Noordpoolgebied ... Sebastian Vettel weet desondanks 31e overwinning binnen te slepen

De Grand Prix is een belangrijk evenement voor Shell. Reden te meer voor milieuorganisatie Greenpeace om op het moment suprême te demonstreren tegen het boren naar olie in het Noordpoolgebied. Coureur Sebastian Vettel liet zich niet afleiden door het protest en won zo toch zijn 31e Grand Prix.


Greenpeace probeert al tijden duidelijk te maken dat boren in het Noordpoolgebied en slecht idee is. De kans op lekkages en ongelukken bij hetboren naar olie is groot en tegelijkertijd is het onmogelijk om op tijd genoeg hulp ter plaatse te hebben om de mogelijke rotzooi op te ruimen. Campagneleider Sanne van Keulen:

Het is ons niet te doen om de sport. Het gaat ons om de gewetenloze sponsor Shell die vastberaden is om dit kwetsbare natuurgebied op het spel te zetten […] Afgelopen jaar hield Alaska de adem in toen het Shell-boorplatform Kulluk voor de kust op drift raakte. En eerder wilde het bedrijf met schepen naar de Noordpool varen die werden afgekeurd door de Amerikaanse overheid. Het wordt tijd dat Shell de plannen afblaast: handen af van de Noordpool.

Tijdens de actie vloog een paraglider boven het circuit en vervingen andere activisten het Shell-logo in de beroemde bocht ‘le Raidillon’. De Grand Prix is Shells belangrijkste sponsorevent van het jaar. Greenpeace probeert met zijn acties een verbod op offshore olieboringen in het noordpoolgebied te bewerkstelligen.

Greenpeace: Greenpeace voert actie tegen Shell op Grand Prix

The Independent: Belgian Grand Prix: Sebastian Vettel blows away Lewis Hamilton’s title challenge inside 30 seconds

Foto: Greenpeace

Geef een reactie

Laatste reacties (31)