Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greenpeace verstoort Belgische Grand Prix

  •  
26-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
greenpeace300_01.jpg
Activisten demonstreren tegen olieboringen door Shell in Noordpoolgebied ... Sebastian Vettel weet desondanks 31e overwinning binnen te slepen
De Grand Prix is een belangrijk evenement voor Shell. Reden te meer voor milieuorganisatie Greenpeace om op het moment suprême te demonstreren tegen het boren naar olie in het Noordpoolgebied. Coureur Sebastian Vettel liet zich niet afleiden door het protest en won zo toch zijn 31e Grand Prix.
Greenpeace probeert al tijden duidelijk te maken dat boren in het Noordpoolgebied en slecht idee is. De kans op lekkages en ongelukken bij hetboren naar olie is groot en tegelijkertijd is het onmogelijk om op tijd genoeg hulp ter plaatse te hebben om de mogelijke rotzooi op te ruimen. Campagneleider Sanne van Keulen:
Het is ons niet te doen om de sport. Het gaat ons om de gewetenloze sponsor Shell die vastberaden is om dit kwetsbare natuurgebied op het spel te zetten […] Afgelopen jaar hield Alaska de adem in toen het Shell-boorplatform Kulluk voor de kust op drift raakte. En eerder wilde het bedrijf met schepen naar de Noordpool varen die werden afgekeurd door de Amerikaanse overheid. Het wordt tijd dat Shell de plannen afblaast: handen af van de Noordpool.
RTEmagicC_greenpeace620.jpg
Tijdens de actie vloog een paraglider boven het circuit en vervingen andere activisten het Shell-logo in de beroemde bocht ‘le Raidillon’. De Grand Prix is Shells belangrijkste sponsorevent van het jaar. Greenpeace probeert met zijn acties een verbod op offshore olieboringen in het noordpoolgebied te bewerkstelligen.
Foto: Greenpeace

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.