Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Greta Thunberg leidt wereldwijde hervatting scholierenprotest voor klimaat

  •  
25-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geen video? Klik hier.
Greta Thunberg, de Zweedse scholier die twee jaar geleden voor de deur van het Zweedse parlement in haar eentje een klimaatstaking startte die al snel de wereld veroverde, is opnieuw de straat opgegaan. Ze voegde zich met de vereiste afstand bij protesterende scholieren in Stockholm voor #FridaysForFuture. “De hoop is, zoals altijd, om het bewustzijnsniveau te vergroten en de publieke opinie te versterken,” verklaarde de inmiddels 17-jarige activiste.
Vanwege de coronacrisis kwam de klimaatcampagne van de scholieren de afgelopen maanden stil te liggen. De scholieren eisen dat regeringen hun afspraken uit het akkoord van Parijs nakomen en liefst nog meer doen om het klimaat en hun toekomst te redden.
Het protest startte vrijdag in het poolgebied waar de Britse Mya-Rose Craig op een afgebroken ijsschots actievoerde. Het is voor het eerst dat het protest zo noordelijk is gevoerd.
Geen video? Klik hier.
In Duitsland gingen scholieren in 400 plaatsen de straat op, waaronder natuurlijk Berlijn.
Geen video? Klik hier.
Luis Neubauer, leidster van de Duitse beweging, sprak de menigte toe.
Geen video? Klik hier.
Ook in Sydney werd actiegevoerd om de planeet te redden.
Geen video? Klik hier
En in Frankrijk:
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.