297

Gretta Duisenberg veroorzaakt rel tijdens Dodenherdenking

Politie haalt activiste uit Amsterdams restaurant

Gretta Duisenberg, de vrouw die zich prominent opwerpt als voorvechtster van de Palestijnse zaak, is door de politie uit het Amsterdamse restaurant l’ Entrecôte et les Dames verwijderd. Dit nadat Duisenberg tot ontzetting van de andere gasten de twee minuten stilte van Dodenherdenking verstoorde.

Door redactie Joop

De aanwezigheid van Duisenberg zorgde al voor enige spanning maar in zaak was het ‘stiller dan in het Concertgebouw’ tijdens het begin van de herdenking. Volgens eigenaresse Wilmar te Winkel riep Duisenberg na een minuut van de twee minuten stilte ‘is het nu nog niet voorbij?’ De spanning in de zaak was toen al te snijden omdat ze zich al eerder storend gedroeg. Daarop viel ze van haar stoel wat veel lawaai veroorzaakte. De overige gasten, die zich ergerden aan Duisenberg, barstten in applaus uit.

Duisenberg ging daarop tegen de eigenares tekeer en begaf zich vervolgens van tafel naar tafel om ‘in discussie’ te gaan. Volgens Te Winkel was Duisenberg niet zichtbaar onder invloed van alcohol. Verzoeken om het restaurant te verlaten werden genegeerd, ook smeekbedes van Duisenbergs familieleden hadden geen effecten, waarop ze is verwijderd door de gewaarschuwde politie. Voor zo ver bekend is Duisenberg niet afgevoerd naar het bureau. In het restaurant is ze niet meer welkom. Ze veroorzaakte al vaker problemen met joodse gasten, stelt de eigenaresse.

Zie hier een foto van de verwijderde Duisenberg met agenten voor de deur van het restaurant in de Van Baerlestraat.

Volgens eerdere berichten verstoorde Duisenberg’s gsm de 2 minuten stilte voor dodenherdenking. Dat kan niet, want die was eerder gestolen. Lees hier het artikel: Het was niet Gretta’s telefoon die overging bij dodenherdenking

cc-foto: Jos van Zetten

Geef een reactie

Laatste reacties (297)