Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Griekenland zegt IMF-leningen niet voor verstrijken deadline te gaan betalen

  •  
29-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
griekenlandmerkel.jpeg
Het Griekse volk komt er bij het niet nakomen van de betalingsafspraak alleen voor te staan
Een woordvoerder van de Griekse regering heeft maandagmiddag laten weten de leningen van het land bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet te gaan betalen voor het verstrijken van de door het IMF gestelde deadline van woensdag 06.00 Nederlandse tijd. Het IMF is duidelijk: er is geen enkele optie om de deadline te verlengen. Indien Griekenland ook daadwerkelijk het openstaande bedrag niet betaalt, zal het land geregistreerd worden als wanbetaler.
RTEmagicC_4657792d7f.jpg
IMF-directeur Christine Lagarde liet eerder nog weten te hopen dat Athene wel met het geld over de brug zou komen, maar daarvan lijkt nu geen sprake meer te zijn.
Het bedrag moet voor woensdag 06.00 uur Nederlandse tijd (00.00 in Washington, de tijd die voor de leningen wordt aangehouden, red.) overgemaakt zijn. Het geld dat nog gereserveerd staat voor hulp aan de Griekse bankensector komt in bovenstaand scenario te vervallen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.