Laatste update 20:23
3

Griekse extreem-rechtse verdachten opgepakt voor aanval op burgemeester

De politieke strijd is in Griekenland al enige tijd zwaar gepolariseerd. Na afgelopen weekend lijkt een nieuw dieptepunt te zijn bereikt. Terwijl de 75-jarige burgemeester van Thessaloniki een herdenkingsceremonie wilde bijwonen voor Grieken die tijdens en na de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen, werd hij in elkaar geslagen door extreem-rechtse tegenstanders.

‘Ze sloegen me overal. Trappen, klappen, alles,’ zei de burgemeester die pas na een dag in het ziekenhuis te hebben doorgebracht weer naar huis kon. ‘Het was een walgelijke aanval maar ik voel me goed.’ De kloppartij werd openlijk gesteund door Ourania Michaloliakou, de dochter van Gouden Dageraad-oprichter Nikolaos Michaloliakos. Het wapen of logo van zijn partij doet erg denken aan het hakenkruis van Adolf Hitlers NSDAP. Een bruine zweem van geweld heeft altijd rond de Griekse extreem-rechts partij gehangen, zelfs de kleurstelling (rood, zwart) is identiek.

Inmiddels heeft de Griekse justitie vier mannen gearresteerd; twee mannen van twintig, een van 17 en een van 36. De beschuldigingen lopen van ‘gevaarlijke lichaamswonden’, ‘materiële schade’ en ‘sociale onrust’.

Bron: Digital Journal

Geef een reactie

Laatste reacties (3)