59

GroenLinks eist stop dubieuze gaswinning

'Schadelijke effecten op het milieu onvoldoende onderzocht'

GroenLinks eist een stop op de zogenoemde schaliegaswinning. Schaliegas wordt gewonnen door verschillende chemicaliën de grond in te pompen, maar de schadelijke effecten hiervan op het milieu zijn nog onduidelijk. Zolang er geen duidelijk is, zou Brabant moeten stoppen met de proefboringen, aldus GroenLinks.

In Amerika wordt deze methode al veelvuldig gebruikt, en heeft deze desastreuze gevolgen voor het drinkwater.  Dat blijkt uit de documentaire Gasland, die zondagavond is uitgezonden door Tegenlicht.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout probeerde onlangs de schadelijke gevolgen van het boren naar schaliegas te achterhalen door schriftelijke vragen te stellen aan de Europese Commissie. Uit de antwoorden blijkt echter dat de EC geen idee heeft van wat de milieueffecten precies zijn.

Een Europese studie uit haar twijfels over schaliegasboringen, omdat de effecten op het milieu en ons drinkwater niet duidelijk zijn. Desalniettemin is er toestemming gegeven om in Brabant proefboringen uit te voeren. GroenLinks wil dat dit nu wordt stopgezet, tot de effecten op de natuur duidelijk zijn.

GroenLinks: Stop met schaliegas zolang milieueffecten niet onderzocht zijn

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

cc-foto: Lilicomanche

Geef een reactie

Laatste reacties (59)