Laatste update 20:27
148

GroenLinks: Overheid moet seksisme GeenStijl niet langer financieren

GroenLinks wil weten hoe het zit met overheidsadvertenties op de omstreden website GeenStijl. Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet heeft mondelinge vragen aan staatssecretaris Wiebes van Financiën aangemeld. Aanleiding is het spraakmakende manifest van 130 vrouwelijke journalisten en opiniemakers die de schokkende seksistische content en intimidatiepraktijken van de site aan de kaak stellen.

Bij het ministerie van Defensie is na enig aandringen de bewustwordingscampagne inmiddels aangekomen. De krijgsmacht staakt het adverteren op de site. De Belastingdienst zou nog niet tot de conclusie zijn gekomen dat dergelijke uitingen in strijd zijn met het karakter van de overheid. Ellemeet wil weten hoe dat zit en dat het stopt. Ze verklaart:

De oproep van GeenStijl om Volkskrant-journaliste Reijmer seksistisch te becommentariëren is het zoveelste dieptepunt. Seksisme in de media is niet een zaak van overheid en politiek alleen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat de overheid het goede voorbeeld geeft en seksisme in de media op geen enkele manier ondersteunt. Het is dan ook heel goed dat Defensie zijn advertenties heeft teruggetrokken, maar als het zo is dat de Belastingdienst, óók een overheidsorgaan, dat nog niet gedaan heeft, moet daar snel verandering in komen. Daarom wil ik van staatssecretaris Wiebes horen of het klopt dat de Belastingdienst adverteert op GeenStijl en hoe de staatssecretaris ervoor gaat zorgen dat de Belastingdienst seksisme in de media niet langer financieel ondersteunt.

Geef een reactie

Laatste reacties (148)