157

GroenLinks verliest drie fractievoorzitters

Drie fractievoorzitters zeggen hun lidmaatschap op vanwege politiemissie naar Afghanistan

Fractievoorzitters Peter Blok (Gemeente Cromstrijen) en Anne Gouweloos (Gemeente Binnenmaas) zeggen hun lidmaatschap van GroenLinks op. De politiemissie naar Kunduz in Afghanistan is voor hen het struikelblok geweest. Dat hebben zij donderdag tijdens een persverklaring kenbaar gemaakt. Eerder deze week stapten fractievoorzitter van Helmond, Rudi van der Made al op.

In Echt Susteren verloor Groenlinks fractielid Evert Masthoff.

Gouweloos gelooft totaal niet in de missie. “Ik vind het van grote naïviteit getuigen om te denken dat je een land kunt opbouwen in oorlogstijd”, schrijft ze in de verklaring. Blok vindt dat de civiele politiemissie veel te vroeg komt en daardoor geen kans van slagen heeft. Het zal volgens hem alleen maar tot meer slachtoffers leiden. “Er rest mij dus niets anders dan de partij te verlaten.” Beide fractievoorzitters geven ook hun zetel als raadslid op.

Jolande Sap liet woensdag in haar twitteruur weten dat GroenLinks de afgelopen weken 550 leden heeft verloren vanwege het instemmen met de politiemisse. Ook heeft ze 350 nieuwe leden kunnen begroeten.
Volkskrant: Fractievoorzitters GroenLinks weg om missie

Geef een reactie

Laatste reacties (157)