Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

GroenLinks-wethouder Diemen gearresteerd

  •  
20-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2019-06-20 om 18.53.08
GroenLinks-wethouder uit Diemen Jorrit Nuijens is donderdag gearresteerd in de buurt van de Amsterdamse stopera. Dat is te zien op videobeelden van de Telegraaf. Volgens die krant kwam de politie af op een melding van overlast op een terras, iets wat ook door de politie wordt bevestigd. De caféhouder zou daarop hebben gezegd dat het Nuijens was die voor overlast zorgde.
Op de beelden, op sociale media gedeeld door Telegraaf-journalist Mike Muller, is te zien dat Nuijens er bezwaar tegen maakt dat hij wordt gefilmd door een cameraploeg die de agenten volgde. Hij eist dat de opnames gewist worden en wil zelf met de agenten mee naar het bureau. Nadat agenten daar niet direct gehoor aan gaven en Nuijens wegliep, werd hij alsnog aangehouden. Daarbij werd de wethouder uiteindelijk geboeid.
De politie schrijft in een verklaring op de eigen website :
"De politie heeft donderdag 20 juni 2019 omstreeks 18.05 een 39-jarige man uit Amsterdam op het Waterlooplein aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Daar heeft hij een agent in het gezicht gespuugd. "
Nuijens is sinds 2018 wethouder in Diemen voor Werk, Inkomen en Armoede, Openbare ruimte, Groen, Afval en Natuur, Duurzaamheid en Milieu. Eerder was hij raadslid voor GroenLinks in Amsterdam.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.