44

GroenLinks wil Animal Cops inzetten in bio-industrie

'Rutte moet niet huisdieren beschermen tegen hun baasjes, maar duizenden kippen en varkens redden uit erbarmelijke omstandigheden'

Met de online actie ‘114, Red Ieder Dier’ zet GroenLinks de strijd door tegen de bio-industrie. De partij heeft wel een idee op welke wijze Rutte’s Animal Cops het beste tot hun recht komen. Met een provocerend filmpje wil ze laten zien dat het kabinet de dierenpolitie het beste kan inzetten om een einde te maken aan vleesfabrieken, varkensflats en megastallen.


In het filmpje is te zien hoe een bejaarde man wordt overvallen door een ME-team omdat hij zojuist zijn teckel een bonbonnetje voerde. Met die boodschap wil GroenLinks laten zien dat er serieuzere taken zijn weggelegd voor de Animal Cops. Bijvoorbeeld het opstellen van strikte welzijnsnormen voor landbouwdieren en een verbod op megastallen die het risico op dierenziektes vergroten.

Niet alleen huisdieren, maar alle dieren hebben recht op een goed bestaan. De bio-industrie is één van de ergste vormen van dierenmishandeling. Jaarlijks leven en sterven miljoenen kippen, varkens en andere dieren in vreselijke omstandigheden. Het kabinet doet hier niets tegen, terwijl dat nu juist nodig is”, zegt GroenLinks Kamerlid Arjan El Fassed, woordvoerder dierenwelzijn en landbouw.

De Animal Cops gaan het kabinet jaarlijks 70 miljoen kosten. El Fassed vindt dat bedrag onnodig hoog. “De meest efficiënte manier om dierenmishandeling te bestrijden, is het verscherpen van de regels voor dierenwelzijn en het afschaffen van de bio-industrie. Wij zien liever dat bestaande instituties zoals de inspectiediensten en de Voedsel en Warenautoriteit goed worden toegerust om hun werk beter te doen. Bovendien moet de extra inzet van mensen zich ook en vooral richten op misstanden in de vleesindustrie.”

GroenLinks.nl: Online Animal Cops tegen de vleesindustrie

Geef een reactie

Laatste reacties (44)