Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groningse woningcorporaties niet blij met gasplan Kamp

  •  
24-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Gas_DetlefSchobert_300
Gaswinning in de omgeving van Loppersum wel verminderd, maar de totale gaswinning daalt in het maar beperkt
Woningbouwcorporaties uit de provincie Groningen hebben kritiek geuit op het ontwerpbesluit van minister Kamp om het gaswinningsplan van de NAM goed te keuren. In het plan wordt de gaswinning in de omgeving van Loppersum wel verminderd, maar de totale gaswinning daalt in het plan maar beperkt, meldt de NOS.
De corporaties, die meer dan 100.000 woningen vertegenwoordigen, willen volgens hun advocaten een statement maken. Ze zijn vooral bezorgd omdat, terwijl de gaswinning rondom Loppersum wordt verminderd, er elders in de provincie juist meer wordt geproduceerd. Ook vinden zij het een probleem dat de waardevermindering van het onroerend goed niet is meegenomen in de belangenafweging.
Bijna alle corporaties zijn van plan om aan te haken bij de rechtszaak die de stichting WAG aanhangig heeft gemaakt bij de rechtbank. De stichting wil dat de gasproducent aansprakelijkheid erkent voor de waardevermindering van de woningen en eist een schadevergoeding. 

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.