Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Groot-Brittannië neemt paspoort van 150 Syriëgangers af

  •  
30-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
12235090293_eab9ef04f2_z

© cc foto: UK in Spain

De Britse overheid heeft de Britse nationaliteit afgenomen van meer dan 150 jihadisten en andere criminelen om te voorkomen dat ze terugkeren uit Syrië. Dat heeft de krant The Sunday Times onthuld.
De maatregel betreft burgers met een dubbele nationaliteit. Onder hen zijn ook zogenaamde ‘jihad-bruiden’, jonge vrouwen die naar het kalifaat reisden om daar te trouwen. Het is moeilijker om de nationaliteit in te trekken van mensen die daardoor stateloos raken, omdat dit in strijd is met internationale verdragen. Het voormalige hoofd van de anti-terreur eenheid van Scotland Yard, Richard Walton, wees erop dat het bezit van de Britse nationaliteit geen absoluut recht is.
In de afgelopen jaren zijn er ongeveer 850 mensen met de Britse nationaliteit afgereisd naar het kalifaat om zich aan te sluiten bij de terreurgroep Islamitische Staat. Zo’n 130 strijders kwamen om. De Britse inlichtingendiensten vrezen dat 300 strijders zullen terugkeren.
Na de aanslagen in Londen en Manchester eerder dit jaar is de strijd tegen terreur in Groot-Brittannië verhardt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.