97

Groot draagvlak voor vuurwerkverbod

Twee derde van de Nederlanders vindt dat consumentenvuurwerk verboden moet worden... Steun onder aanhang alle politieke partijen

Een merendeel van de Nederlanders vindt dat er een verbod moet komen op consumentenvuurwerk. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau No Ties, in opdracht van GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag). Driekwart van de Nederlanders ziet vuurwerk als bron van overlast.

31 december 2008 - vuurwerk afsteken
No Ties maakte voor het onderzoek gebruik van het internetpanel van peil.nl van Maurice de Hond. Uit de peiling kwam naar voren dat bij de kiezers van alle partijen een meerderheid voor een vuurwerkverbod is. Met 78 procent scoort GroenLinks het hoogste. CDA en VVD met elk 57 procent, het laagst.

Bonte twittert:

74% Nederlanders ziet vuurwerk als bron van overlast, 64% is voor een vuurwerkverbod, 93% zal geen vuurwerk afsteken als verbod er komt.

Bonte en Rietveld proberen al een aantal jaar een verbod te bewerkstelligen. In 2009 haalden ze nog 65.000 handtekeningen voor een burgerinitiatief om vuurwerk te verbieden op. De GroenLinksers hebben nu minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gevraagd of gemeenten voortaan zelf mogen bepalen of ze vuurwerk willen verbieden.

Nu.nl: ‘Nederlanders voor vuurwerkverbod’

cc-foto: Marco Nedemeijer

Geef een reactie

Laatste reacties (97)