Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Grootste online actiegroep Avaaz zet nieuwssite op

  •  
05-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2022 keer bekeken
  •  
Avaaz.jpg
Organisatie die burgerjournalistiek in Syrië stimuleerde: we willen groter worden dan de Washington Post
Gaat activisme samen met journalistiek? Avaaz, een wereldwijde burgerorganisatie die zich op een activistische manier hard maakt voor mensen- en dierenrechten en strijdt tegen corruptie, armoede en de opwarming van de aarde is bezig met het opzetten van een nieuwssite.
Avaaz, wat in het Perzisch ‘stem’ betekent, kennen we het afgelopen jaar onder andere van hun acties in Syrië. Zo stimuleerden de online activisten burgerjournalistiek en hielpen ze internationale journalisten het land in. Niet alleen via dit soort acties maar ook met online petities proberen ze grote wereldspelers onder druk te zetten.
De website Avaaz.org verschijnt inmiddels in 15 talen en telt volgens eigen zeggen meer dan 16 miljoen leden. De ‘Avaaz Daily Briefing’ belooft ‘betrouwbaar nieuws, inzichtelijke analyses en inspirerende verhalen waarin oplossingen worden aangedragen die aanzetten tot actie’. Avaaz denkt dat de nieuwssite door hun vaste bezoekers een groter bereik zal hebben dan bijvoorbeeld de Washington Post of de Times.
Om de websites daadwerkelijk online te krijgen en top-journalisten binnen te halen vraagt ze haar leden geld te doneren. Op die manier wil de organisatie onafhankelijk van commerciële invloeden blijven.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.