9

&… H&M onder vuur vanwege té bruine modellen

Groen licht voor HIV-preventiepil ... fotojournalist Horst Faas overleden ... schokkende beelden van agenten die dakloze doodslaan ... 'over 1000 jaar geen Japanners meer' ... petitie Eemshaven morgen overhandigd aan RWE ... katholiek honkbalteam wil niet tegen meisje spelen

Meer nieuws van vandaag


H&M onder vuur vanwege té bruine modellen
Huidkankerspecialisten hebben de aanval geopend op kledingketen H&M. In de laatste advertentiecampagne gebruikt het concern extreem gebruinde modellen. H&M heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de campagne. (AD)

Fotojournalist Horst Faas overleden
De vermaarde fotojournalist Horst Faas is gisteren op 79-jarige leeftijd overleden. Hij werkte zijn gehele carrière voor het persbureau Associated Press en verwierf vooral bekendheid door zijn oorlogsbeelden.Faas ontving Voor zijn werk vier van de belangrijkste fotojournalistieke onderscheidingen, waaronder een Pulitzer Prize. (Trouw)

Groen licht voor HIV-preventiepil
Een commissie van gezondheidsexperts in de Verenigde Staten heeft gisteren groen licht gegeven voor een pil die kan beschermen tegen hiv. Tot dusver waren er alleen medicijnen in omloop die de ontwikkeling van het virus tot aids afremden In een onderzoek onder 2499 mannen die seksueel actief waren met andere mannen bleek dat zij die het middel iedere dag namen, 73 procent minder kans hadden om geïnfecteerd te raken met hiv. (VK)

‘Over 1000 jaar zijn er geen Japanners meer’
Als het Japanse geboortecijfer met deze snelheid blijft dalen, zijn er over 1000 jaar geen Japanners meer. Dat zeiden Japanse wetenschappers vandaag, toen zij een klok onthulden die de bevolkingsafname toont. De onderzoekers stelden dat het aantal kinderen jonger dan 14 jaar iedere 100 seconden met één afneemt. (VK)

Petitie Eemshaven morgen overhandigd aan RWE
Energiebedrijf RWE neemt vrijdag de handtekeningenactie Eemshaven in ontvangst van de kadergroep FNV Metaal Noord. De honderden mensen die de handtekeningen hebben gezet, roepen op om een eind te maken aan de onderbetaling en uitbuiting van 600 Poolse metaalwerkers bij het installatiebedrijf Remak. (FNV)

Katholiek honkbalteam wil niet tegen meisje spelen
Het schoolhonkbalteam van een streng-katholieke highschool in de Amerikaanse staat Arizona heeft gisteren geweigerd uit te komen tegen een ploeg die een meisje in de opstelling had staan. Volgens Fox News heeft de katholieke school verklaard: ‘Omdat we onze jongens leren dat ze dames met respect moeten behandelen, hebben we ervoor gekozen hen niet te laten uitkomen in een sportcompetitie waarin normale grenzen alleen maar met moeite in acht kunnen worden genomen.’ De wedstrijd ging vervolgens niet door. (AD)

Geef een reactie

Laatste reacties (9)