108

Haagse as-Soennah moskee bedreigd met aanslag

De as-Soennahmoskee in Den Haag heeft afgelopen weekeinde een dreigbrief ontvangen. De anonieme afzender schrijft in de brief aan de stichting dat een tegenaanval op moskeebezoekers niet is uitgesloten. “Een vrachtauto die een school of moskee raakt! Vergeet dat niet!”, staat in de brief geschreven. De schrijver heeft een speelgoedvrachtwagen bij de brief gestuurd.

De politie zegt dat zij zaterdagmiddag is geïnformeerd over het bestaan van de brief. “In overleg met het moskeebestuur hebben wij zondag tijdens de aankomst en het vertrek van moskeebezoekers extra toezicht gehouden. Maandag zal het moskeebestuur aangifte doen en starten wij een onderzoek naar de herkomst van deze brief.”
Volgens bestuursvoorzitter van de Moskee Abdelhamid Taheri krijgen moskeeën regelmatig dreigbrieven, maar wordt daar meestal geen melding van gemaakt. Tegen Omroep West zegt hij: “Dat zorgt onnodig voor onrust en het zou mensen op ideeën kunnen brengen.” Deze keer besloot de as-Soennahmoskee wel naar buiten te treden met de dreigbrief. “Dit is te ernstig, een brief die aan het einde van de ramadan binnenkomt, daags voor het Suikerfeest.”

Volgens het moskeebestuur kunnen de bedreigingen niet los worden gezien van de “hetze tegen de islam en moslims door bepaalde politici en sommige media”. Het is volgens de stichting “niet ondenkbaar dat hun rol, in combinatie met de turbulente tijden waarin wij nu leven, leidt tot het daadwerkelijk uitvoeren van het dreigement.”

De brief lijkt te verwijzen naar de aanslag op moslims in Londen vorige week. Toen reed een man met een busje in op een groep moskeebezoekers.

Bron: ANP, Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (108)