Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haagse rechtbank: Asielzoekster met drie kinderen mag op straat gezet

  •  
15-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-asielzoekers300_02.jpg

Europees Comité voor Sociale Rechten oordeelde dat dit in strijd is met Europese mensenrechtenverdragen. Rechters interpreteren deze uitspraak ieder op eigen manier

De Nederlandse staat mag een uitgeprocedeerde Angolese vluchtelinge en haar drie kinderen op straat zetten. Dit heeft de rechtbank van Den Haag donderdag bepaald.
Onlangs oordeelde het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) nog dat Nederland kinderrechten schendt door mee te werken aan de dakloosheid van uitgeprocedeerde gezinnen. Dit meldt De Volkskrant donderdag.
De Angolese vrouw beriep zich op deze uitspraak, maar volgens de rechter zijn uitspraken van het Europees Comité niet bindend. Vorige week oordeelde de rechter in een andere zaak dat de gemeente Utrecht een uitgeprocedeerde Afrikaanse vrouw en haar kind wel opvang moet bieden. Deze rechter vindt dat het oordeel van het ECSR ‘moet worden gekenmerkt als een gezaghebbende uitspraak’.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.