208

Haagse VVD maakt discussie los over ‘allochtonenstop’

Update: PvdA: 'VVD brengt coalitie in gevaar' ... VVD-fractie gemeenteraad op populistische toer met pleidooi voor 'kansarmenstop' in nota over integratie van allochtonen

De Haagse VVD-fractie maakt in aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten discussie los over ‘allochtonenstop’ in Den Haag.

Update: De Volkskrant heeft inmiddels het gewraakte citaat verwijderd, dat het uit de Telegraaf had overgenomen. De krant spreekt nu van een ‘kansarmen-stop’. Feit blijft dat de oproep tot die stop werd gedaan in het kader van de nota die gaat over de integratie van allochtonen. Lees hier de VVD-integratienota.

De Volkskrant citeert raadslid Arjen Lakerveld, die zegt dat het grote aantal allochtonen in Den Haag ‘druk op de sociale voorzieningen’ legt.

Het is geldverslindend. Zorg nou dat die toestroom van kansarmen even voor een paar jaar een halt wordt toegeroepen. Anders blijft het dweilen met de kraan open.

Lakerveld zegt dat een ‘allochtonenstop’ mogelijk is door een beroep te doen op de Rotterdamwet, maar die wet spreekt niet over afkomst, maar over een inkomensgrens. 

Update 14.15

Volgens de PvdA brengt de VVD met haar plannen de coalitie in gevaar. De VVD heeft hele duidelijke afspraken over integratie gemaakt, die nu niet nagekomen worden. PvdA-gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash:

In het coalitieakkoord zijn heel duidelijke afspraken over integratie gemaakt. Deze onuitvoerbare en moreel verwerpelijke voorstellen gaan daar keihard tegenin. De VVD heeft heel wat uit te leggen.

PvdA: Liberalen brengen coalitie in gevaar

Geef een reactie

Laatste reacties (208)