Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Haaretz: blijf weg van dwepers als Wilders

  •  
30-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
377 keer bekeken
  •  
haaretz_300.jpg
Invloedrijke Israelische krant waarschuwt Europese joden tegen de vriendschap van Wilders
“Israel heeft vrienden nodig in Europa, maar er zijn vrienden die het beter kan missen.”
Dat schrijft de Israelische krant Haaretz over Geert Wilders en the English Defence League:
Terwijl het zinvol zou zijn als er in beide landen (Nederland en het Verenigd Koninkrijk) met minder meel gesproken wordt over immigratie en Islamitisch extremisme, gaan Wilders en het EDL veel verder. Hoewel ze het beiden ontkennen, zijn ze niet in staat (of niet bereid) om onderscheid te maken tussen Islamisten -radicalen met een politieke agenda- en gewone moslims. Op een continent waar een grote moslim aanwezigheid nu een ‘fact of life’ is, leidt zo’n enorm antagonisme op geen enkele manier tot het oplossen van werkelijke problemen en dient alleen om spanningen tussen religies en ethnische groepen aan te wakkeren.
En van zulke mensen moet je als Europese Jood en vriend van Israel ver weg blijven, aldus Haaretz, omdat:
Een favoriete taktiek van de tegenstanders van Israel is om het af te schilderen als een racistisch apartheids-land, dat zijn Arabische burgers en Palestijnse buren discrimineert. Israel kan het zich in dat licht gewoonweg niet veroorloven om gelinkt te worden aan dit soort dwepers, hoe vriendelijk voor ons ze ook lijken te zijn.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.