62

Haastbelasting vliegt uit de bocht bij 130 km/uur

Foutmarge flitspalen bij 130 km/uur afgeschaft... Voortaan boetes voor iedere te hard gereden kilometer

Het paradepaardje van de VVD, de verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur, klonk velen als muziek in de oren. Nu het plan van minister Schultz (Infrastructuur, VVD) duidelijker wordt, blijkt dat men te vroeg heeft gejuicht. Bij het overtreden van de maximumsnelheid krijgt de automobilist namelijk bij de eerste kilometer al een boete, terwijl de boete bij 120 km/ uur pas gaat gelden vanaf een overtreding van vier km/ uur.

Bij het overtreden van de maximumsnelheid wordt normaal gesproken rekening gehouden met een foutmarge van flitspalen van 3 procent. Ook krijgen automobilisten 3 kilometer cadeau. Bij een maximumsnelheid van 130 km/uur zou dit beteken dat er pas bij een snelheid van 139 een boete gegeven zou worden.

VVD’er Charlie Aptroot reageert geërgerd op het bericht: ‘Wij vinden het een belachelijk voorstel. Je moet één consequent beleid hebben.’ Toch kiest Schultz er nu voor om de kilometer-boete in te voeren. Per te hard gereden kilometer is de automobilist straks 4,50 euro kwijt.

De Pers: Met 130 per uur achteruit

Geef een reactie

Laatste reacties (62)