Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Halsema: coronaregels voor jongeren zijn te zwaar

  •  
11-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
femkehalsema

© UTRECHT - Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam vertrekt na het Veiligheidsberaad. De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's spraken over de handhaving van de coronabesluiten van het

De gevolgen van de coronamaatregelen voor jongeren zijn te zwaar. Dat schrijven de Amsterdamse burgemeester en zes andere prominenten, onder wie voorzitter Jet Bussemaker van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer, in een manifest. Zij vinden de geestelijke gevolgen voor jongeren inmiddels onverantwoord. Nieuwsuur meldt :
"Ze komen met een oproep: de coronamaatregelen moeten meer gericht zijn op de maatschappelijke gevolgen van de pandemie. De komende weken en maanden moet het kabinet “verantwoorde risico’s” durven nemen. “En als er nieuwe vrijheid ontstaat dan moeten jongeren vooraan staan.”"
De opstellers van het manifest wijzen op cijfers waaruit blijkt dat veel jongeren het niet meer zien zitten. De meerderheid voelt zich vaak eenzaam, een op de drie studenten geeft het leven nu een onvoldoende. “De mentale en sociale impact van de lockdown is voor jongeren hevig en tast ook het welzijn van onze samenleving aan”, concluderen zij.
Zij pleiten voor het inzetten van sneltesten zodat jongeren met een negatieve uitslag weer naar school, de universiteit, sportclubs of buurthuizen kunnen. Ook willen ze dat jongeren tot 25 jaar weer in georganiseerd kunnen buitensporten. Nu ligt de leeftijdsgrens op 18 jaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.