Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Halsema wil uitbreiding van parlementaire onschendbaarheid

  •  
11-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Halsema_300.jpg
Vertrekkend fractieleider GroenLinks wil meer ruimte voor niet geaccepteerde en zelfs onacceptabele opvattingen
Femke Halsema wil dat politici niet afgerekend kunnen worden op hun recht-toe-recht-aan uitspraken. Daarom vindt ze dat de Kamer moet nadenken om de parlementaire onschendbaarheid uit te breiden. Die moet volgens haar ook buiten de Tweede Kamer gaan gelden. Ze vindt dat Kamerleden zich beschermd moeten voelen, ook als zij een niet geaccepteerde mening willen uiten.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet las dinsdag de afscheidsbrief van Femke Halsema voor in de Kamer. De oud-fractieleider van GroenLinks wil dat Kamerleden in het vervolg meer vrijheid voelen om in hun ‘eigen taal’ te spreken, in plaats van in de eigen codes die onbegrijpelijk zijn voor buitenstaanders.
Veel liever de hevige emoties, straatrumoer en ruwe zeden dan de handjeklap en zelfgenoegzaamheid van een herensociëteit.
Volgens Halsema kunnen conflicten in de samenleving beter opgelost worden als er ruimte is voor niet geaccepteerde en zelfs onacceptabele opvattingen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.