5

Hans Andersson interim-voorzitter VARA

Ervaren bestuursadviseur leidt zoektocht naar samenwerking

De VARA heeft een nieuwe tijdelijke voorzitter. Hans Andersson volgt Cees Korvinus de komende zes maanden op. Gedurende deze periode gaat hij op zoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden binnen de publieke omroep. Die zoektocht heeft haast want in juni moet de publieke omroep een bezuinigingsplan indienen bij minister Marja van Bijsterveld.

Andersson: “Ik vind het een eer om deze functie het komende half jaar te bekleden in verband met de voor de VARA en de publieke omroep belangrijke keuzes voor de toekomst.”

In juni moeten de omroepen gezamenlijk een plan presenteren aan Van Bijsterveld. De landelijke omroep moet uiterlijk in 2016 het huidige aantal van 21 omroepen hebben teruggebracht tot maximaal acht. Gezamenlijk moeten de omroepen ook nog eens 200 miljoen bezuinigen. Als er geen gezamenlijk plan komt, gaat Van Bijsterveld zelf snijden in het omroepbestel.

Andersson heeft al ervaring met meerdere omroepen op bestuursniveau. Zo gaf hij eerder bestuurlijke adviezen aan de KRO, NOS, VARA, VPRO en de NPS. Ook leidde hij in opdracht van de staatssecretaris van Justitie eind jaren negentig onder meer de realisatie en invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet. 

Geef een reactie

Laatste reacties (5)