180

Hardwerkende Nederlanders gaan massaal staken tegen afschaffen dividendbelasting

Op 2 oktober moeten zorgmedewerkers, politieagenten, defensiepersoneel en jeugdhulpverleners massaal gaan staken uit protest tegen de miljarden euro’s verslindende afschaffing van de dividendbelasting. Daartoe roept PO in Actie op, de succesvolle actiegroep van leerkrachten die vorig jaar 60.000 onderwijsmensen op de been kreeg voor een demonstratie en een massale staking organiseerde. In een open brief in het AD schrijven de initiatiefnemers Jan van de Ven en Thijs Roovers:

Wat als we nu eens samen op – komen voor een gezondere publieke sector, omdat twee miljard veel beter te besteden valt. Met tienduizenden of honderdduizenden agenten, verpleegkundigen, leraren en militairen zij aan zij. Omdat zonder ons dit land tot stilstand komt. Begin oktober zal de afschaffing van de dividendbelasting onderdeel zijn van een nieuw belastingplan dat door onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer wordt behandeld. Een peperdure schandvlek. 

Tegen het AD zegt Van de Ven: “De hele publieke sector staat in de fik. Intussen geeft de regering 2 miljard per jaar aan grote bedrijven met het afschaffen van de dividendbelasting.We krijgen allemaal te horen dat er geen geld is, maar er is altijd geld. Het gaat hier om politieke keuzes die worden gemaakt.’”

Met die keuze zullen de demonstranten de politiek op 2 oktober confronteren. Wie krijgt het geld, de aandeelhouders van multinationals of de medewerkers van de publieke sector? Onder zorgmedewerkers zou de animo al meteen groot zijn. In die sector wordt niet snel gestaakt maar de actiebereidheid van de zorgverleners groeit nu de overheid wel bereid is om miljarden uit te geven aan een fiscaal cadeau voor buitenlandse investeerders maar niets vrijmaakt voor de zorg.

Rutte kan dan uitleggen hoe het ook al weer precies zit met de hardwerkende Nederlanders waar hij beweert voor op te komen.

Geef een reactie

Laatste reacties (180)