Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hartverscheurende video over paniekaanval na pestgedrag

  •  
18-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
174 keer bekeken
  •  
Pesten
Om de verschrikkelijke effecten van pesten zichtbaar te maken heeft een vader uit Wales een video van zijn dochter op Facebook geplaatst, terwijl ze huilend op schoot zit bij haar moeder. Terwijl ze op enig moment ‘Ik kan niet ademen’ zegt, hapt ze voortdurend naar adem, overstuur als ze is om het feit dat ze gepest wordt. De oorzaak van haar paniek was een serie gemene berichten van meisjes van haar school via Snapchat. Omdat de ouders Lee (37) en Natalie (34) Davies het gevoel hadden dat de school niets ondernam tegen het gedrag, besloten ze zelf maar actie te ondernemen.
Zelfs nadat de ouders tien keer naar de school belden bleef de schoolleiding werkeloos toekijken hoe het meisje dag in, dag uit gepest werd door een groep meiden. De video leverde het gezin duizenden steunbetuigingen op, van over de hele wereld. Op het schoolplein liepen tientallen mede-leerlingen met haar mee, om haar een hart onder de riem te steken. De school reageerde ook eindelijk. Het meisje werd direct overgeplaatst naar een andere klas. De vader ziet het plaatsen van de video als een groter initiatief: “Pesten is niet aanvaardbaar en moet gestopt worden. Deel deze video gerust zodat geen enkel ander kind nog zoiets moet meemaken.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.