Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Havik Lieberman weg na aanklacht fraude

  •  
14-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Lieberman300_01.jpg
Procureur-generaal deed 12 jaar onderzoek naar Israëlische minister van Buitenlandse Zaken 
Avigdor Lieberman, minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier van Israël, legt zijn functie neer. Hij werd donderdag officieel aangeklaagd voor fraude en misbruik van vertrouwen.”Ik heb besloten om af te treden als minister van buitenlandse zaken en vicepremier”, citeert NRC Handelsblad.
NRC schrijft dat procureur-generaal Yehuda Weinstein twaalf jaar onderzoek deed naar Lieberman.
Conclusie: er valt hem fraude te verwijten, maar niet de ernstige fraude waarvoor hij werd onderzocht. Ook voor het witwassen van geld is hij niet aangeklaagd. De belangrijkste zaak tegen hem heeft Weinstein dus laten vallen.
Volgens NRC-correspondent Leonie van Nierop is een van corrupte beschuldigde Israëlische politicus niets nieuws onder de zon en betekent dit zeker niet het einde van Lieberman
Lieberman, oprichter en leider van de partij Yisraël Beitenu , staat bekend als een ‘hardliner’ en is populair door zijn ultranationalistische uitspraken en openlijke minachting voor de Palestijnen.
Meer over de zaak Lieberman bij de Israëlische krant Haaretz

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.