8

&… ‘Hé schat, ik ben er weer’

André Kuipers weer terug op Aarde ... Concertjeskaartjes en bellen in Europa vanaf vandaag goedkoper ... Duikers vinden in Noordzee 30 nieuwe dier- en plantensoorten ... & Vroege Vogels presentatrice Janine Abbring maakt het goed

Meer nieuws vandaag…

André Kuipers is weer terug op Aarde. Na een ruimtereis van 193 landde hij om 10.15 in een steppe in Kazachstan. De terugvlucht verliep volgens schema. De capsule landde bijna precies op de beoogde plaats. Kuipers is de eerste Europeaan die zo lang in een baan rond de aarde heeft gewoond. Een half jaar lang was hij zo 400 kilometer van de aarde verwijderd. Dat is ongeveer de afstand van Amsterdam tot Luxembourg. (AD)

Het gaat goed met Vroege Vogels presentatrice Janine Abbring. De operatie is voorspoedig verlopen. Op Radio 1 vertelt Janine dat het goed met haar gaat. ‘Mijn stem is nog niet gebroken hoor’, zegt ze tegen haar collega Menno van Bentveld. Ze voelt zich heel erg gesteund met alle lieve mailtjes en kaartjes. Over ongeveer anderhalve week verwacht ze terug naar Nederland te mogen vliegen. (Radio 1)

Theater- en concertkaartjes zijn vanaf vandaag weer goedkoper. De btw op de podiumkunsten is na de verhoging van vorig jaar verlaagd van 19 procent naar 6 procent. Sommige theater overwegen bezoekers te compenseren met tegoedbonnen voor hun al aangeschafte tickets. (NOS)

In Amsterdam vindt zondag de Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden plaats. In het Oosterpark hielden zowel premier Rutte als burgemeester Eberhard van der Laan een toespraak. Het is precies 149 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. (Volkskrant)

De voormalige Israëlische premier Yitzhak Shamir is zaterdag op 96-jarige leeftijd overleden. Hij werd twee keer premier, in 1983 en 1988 en ontpopte zich als havik binnen de Likoedpartij. Hij was tegen vrede met Egypte en voor het bouwen van joodse nederzettingen in bezet gebied. (NOS)

Bij de Doggerbank in de Noordzee hebben duikers de afgelopen week tien nieuwe dier- en plantensoorten gevonden. In totaal troffen ze 30 soorten aan die zelden of nog nooit gezien zijn in Nederland. Het gaat onder meer om een zeester, zeenaaktslakken en poliepen. (Trouw)

Vanaf vandaag is bellen in Europa goedkoper. Vanaf 1 juli zijn de kosten om te bellen of te sms’en fors verlaagd. Dat heeft de Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes voor elkaar gebokst. Ook geldt vanaf vandaag een maximumprijs voor internetten in het buitenland. Een telefoongesprek kost vanaf nu maximaal 29 cent per minuut exl btw (+ 35 cent). Ontvangst van een gesprek kost 8 cent per minuut en een sms 9 cent. (Volkskrant)

Een 120.000 euro kostend schilderij van Salvador Dali is 10 dagen na zijn diefstal teruggestuurd per post. De expreszending uit Europa kwam aan op Kennedy Airport in New York, meldde de Amerikaanse media zaterdag. Het schilderijtje Cartel de Don Juan Tenorio ui 1949 was door de dief van de muur gegrist in een nieuwe galerie in New York en nam het in een boodschappentas mee naar buiten. (Trouw) 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (8)